Afvallen door water te drinken?

Afvallen door water te drinken?

Afvallen: kleine stappen, grote resultaten

Vergeet sporten en voeding (voor dit moment) even… Je wilt afvallen? Super! Maar voordat je verdwaalt in het wereldwijde web is het belangrijk om te kijken wat voor jou werkt.

Alle duizend-in-een-dozijn diëten hebben vaak één ding gemeen: het is op de lange termijn niet vol te houden. Ja, van minder eten kun je afvallen. En ja, door calorieën te tellen ben je je bewuster van wat je binnen krijgt. Alleen, wat doe je al jouw dieet is afgelopen? De stok achter de deur is weg. Recepten herhalen en worden eentonig. En vaak is jouw app of account geblokkeerd omdat je betaling is afgelopen…

Bedenk jezelf bij een verandering in je leefstijl altijd: kan ik dit voor de rest van mijn leven volhouden?

Nee? Dan past deze aanpassing niet bij jou. Ja? Doen! Je kunt jouw weg naar een nieuwe, gezonde leefstijl vergelijken met schaatsen. In het begin kun je nog geen volledige slagen maken. Het zijn de kleine stapjes die jou de snelheid geven om grote slagen te maken. Eén van die kleine stapjes is dagelijks voldoende water drinken.

Water drinken om af te vallen. Het is geen truc of trend, maar het maakt daadwerkelijk verschil. In de eerste plaats heb je dagelijks vocht nodig voor alledaagse lichaamsfuncties. Je verliest vocht als je ademt, door te zweten of via je ontlasting. Daarnaast stimuleert water de vetverbranding. Bij het verbrandingsproces is namelijk water nodig. Water is ook nodig om de afvalstoffen die bij het verbrandingsproces vrijkomen af te voeren.

Een glas water in plaats van ander drinken, zoals vruchtensappen of frisdranken, helpt om minder calorieën binnen te krijgen. Water bevat geen calorieën, terwijl een glas cola al snel 140 kilocalorieën kunnen zitten. Dat is in één glas 7% van de dagelijks toegestane hoeveelheid. Naast water kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor thee of koffie. Ook zorgt een goede vochtbalans er voor dat je lichaam minder snel een hongergevoel creëert. Het is daarom niet voor niks dat het Voedingscentrum water heeft opgenomen in de Schijf van Vijf.

Hoeveel water moet je per dag drinken? 1,5 tot 2 liter water heeft je lichaam echt nodig. Als je dit gaat bijhouden, bijvoorbeeld met apps of met een smartwatch, ga je merken dat dit lastiger is dan het lijkt. Tips die je kunnen helpen zijn om bij alles wat je eet een glas water te nemen. Of hou thuis of op je werk een fles water binnen handbereik. Want binnen handbereik betekent vaak ook in het zicht. En natuurlijk zijn er tal van apps, zodat je een melding wanneer je iets moet drinken.

Jouw pad richting een gezonde(re) leefstijl kan dus klein en simpel beginnen. Zoals het drinken van voldoende water. Alle andere bijdragen aan helpen natuurlijk. Denk hierbij aan voldoende slaap, regelmatig sporten, niet-roken, voldoende ontspanning en gezonde voeding. Genoeg kleine stappen worden vanzelf een grote afstand. Meer info over gezonde leefstijl of leefstijl coaching? Volg Gezond Op Scheveningen online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *